• Auralight Fosnova Samsung Switch-Made Verbatim Panasonic Concord Lumiance Sylvania
  • Auralight Fosnova Samsung Switch-Made Verbatim Panasonic Concord Lumiance Sylvania
Loading

Energie en geld besparen

Energie en geld besparen

Met SimpleLight kunt u op een aantal manieren in staat zijn om zuinig met geld en het milieu om te gaan.

Juiste keuzes maken
Met de juiste verlichting, armaturen en detectiesystemen wordt uw terugverdientijd verbeterd en houdt u de totale kosten van verlichting laag.
Wist u bijvoorbeeld dat door het vervangen van T8 TL door T5 TL, met een daglichtregeling en aanwezigheid detectiesysteem wel tot 70% op uw energiekosten kunt realiseren?

Belastingvoordeel dankzij de Energie Investeringsaftrek (EIA)
De EIA is een stimuleringsmiddel van de overheid. Door te investeren in duurzame, energiezuinige technieken kunt u belastingvoordeel genieten via deze regeling.
U kunt in 2016 58% van uw totale investeringskosten in duurzame technieken verrekenen met uw fiscale winst. Hierdoor ontstaat er een netto voordeel van ongeveer 14%.
Dat is nog eens een belasting‘verlichting’!

De codes die u voor verlichting kunt toepassen zijn:

Economisch voordeel middels de Milieu Investeringsaftrek of de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen(MIA/Vamil)
Met de MIA kunt u profiteren van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. De Vamil biedt u de mogelijkheid om 75 % van de investeringskosten op een door uzelf te bepalen tijdstip af te schrijven.

De codes die u voor verlichting kunt toepassend zijn: 

Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS)
Deze regeling is gericht op investeringen in energiebesparing en toepassing van duurzame energie ten behoeve van sportaccommodaties. 
De subsidieregeling draagt bij aan het doel voor energiebesparing, zoals afgesproken in het Nationaal Energie-Akkoord, door het benutten van het potentieel aan energiebesparing bij sportverenigingen en sportstichtingen.
Een bepaald percentage bepaald de hoogte van de subsidiale kosten. Deze kosten mogen bestaan uit de kosten voor de aanschaf van een installatie of apparatuur maar exclusief de arbeidskosten! Het subsidiepercentage voor sportverenigingen bedraagt 30% en voor sportstichtingen 15%. Deze dienen echter binnen het bereik zijn van minimaal € 3 000,00 tot maximaal € 125 000,00.

Aanvragen voor deze regeling kunnen digitaal hier worden aangevraagd.


Meer weten over subsidies in uw branche? Neem contact op met Subvice en lees de Energielijst 2016 en Milieulijst 2016.

Naar de winkel