• Auralight Fosnova Samsung Switch-Made Verbatim Panasonic Concord Lumiance Sylvania
  • Auralight Fosnova Samsung Switch-Made Verbatim Panasonic Concord Lumiance Sylvania
Loading

Organic Response

Organic Response, integraal en decentrale plug & play lichtbesturing

Stelt u zich eens voor dat u nog efficiënter gebruik kunt maken van uw verlichting. U denkt aan verlichting zoals LED of hoogfrequente fluorescentie om uw kosten te reduceren omdat deze technieken een aanzienlijk lager vermogen verbuiken dan wat u nu doet.
Uw gedachten gaan verder en u denkt na over het gebruik en gedrag van de nieuwe verlichtingsinstallatie. "kan ik erop aan dat mijn collegae alleen het licht aan zullen doen wanneer ze het echt nodig hebben?"
Het is een ideale situatie die in de praktijk een stuk moeilijker te realiseren is. En als het u lukt om het gedrag te kunnen veranderen dan neemt het proces ernaar toe veel meer tijd in beslag dan wenselijk is. U wilt immers nu kunnen besparen en niet afhankelijk zijn van het aanpassingvermogen van uw collegae. Wij blijven immers mensen.

Het antwoord is het gebruik maken van een lichtbesturingssysteem zodat het licht alleen brandt wanneer dat nodig is wanneer u of uw colegas werkelijk aanwezig zijn.
U denkt aan daglichtregeling zodat het licht gecompenseerd wordt wanneer er genoeg daglicht naar binnen schijnt en u denkt aan aanwezigheidsdetectie zodat het licht ook uit gaat wanneer er niemand gebruik maakt van de desbetreffende ruimten.
U gaat ervan uit dat u de oplossing hebt gevonden in een combinatie van de 2 detectiesystemen om een optimale besparing en comfortverbetering te realiseren.

De gedachte is goed maar de kosten die daarmee gepaard gaan doen een aanslag op uw budget van uw nieuw of renovatie -verlichtingsinstallatie.
De installatie zal langer duren en de kosten worden hoger dan gewenst doordat er meer werkzaamheden verricht dienen te worden.
 

Stelt u zicht eens voor dat u het comfort dat u bij een aanwezigheidsdetectie en daglichtregeringssysteem welke u voor ogen hebt nog meer kunt verbeteren.
Stelt u zich eens voor dat u de kosten van installatie kunt reduceren en zodoende direct investeringsvoordeel kunt genieten.

Organic Response biedt antwoord

Organic Response is een decentraal en integraal besturingsysteem die geleverd wordt in daarmee geprepareerde armaturen. Hiermee wint u installatietechnisch tijd bij het toepassen van een lichtcontrolesysteem.
Een Organic Response Enabled armatuur is voorzien van alle sensoren om het comfort wat u beoogd hebt te verwezenlijken en meer. De sensoren die in het Organic Response Enabled armatuur zitten zijn; daglichtsensor, bewegingsensor en een infrarood ontvanger en verzender.

Hoe werkt het?

Elk armatuur is voorzien van het Organic Response systeem zodat deze onafhankelijk maar evengoed gezamenlijk functioneert om een revolutionaire ervaring te creëren in het gebruik van verlichting.
Doordat de sensoren met elkaar in verbinding staan via de infrarood ontvanger/verzender wordt er een besturing uitgevoerd die ongeëvenaard is in zijn besparingspotentieel.
Hieronder leest u in beknopte vorm hoe het werkt:
 

  1. Zodra een Sensor Node in een armatuur aanwezigheid detecteert, wordt het armatuur ingeschakeld op een vooraf bepaald niveau. Tegelijkertijd wordt er gecommuniceerd met de directe en het opvolgende armatuur om te laten weten dat er iemand is.
  2. De naastgelegen Sensor node ontvangt dit signaal( zelf hoeft het armatuur niemand te detecteren) en schakelt de eigen armatuur in op een bepaald niveau (bijvoorbeeld 80%). Tegelijk gaat er een signaal naar de volgende armatuur om te laten weten dat er een actie wordt uitgevoerd.
  3. Dit verspreidt zich vanaf het dan waarnemende detectiepunt als een organische vlek over de hele verdieping. Elke Sensor Node ontvangt een signaal dat aangeeft hoe dichtbij iemand is. Op basis van die informatie wordt een voorgeprogrammeerde hoeveelheid licht afgegeven, na aanpassing aan het daglicht. Het signaal wordt met één stap verhoogd en opnieuw doorgestuurd.

 

De kenmerken

  • Plug & Play  - De Organic Response Sensor Node is geïntegreerd in het armatuur
  • Automatisch aanpassing - Het besturingsysteem werkt probleemloos bij wijzigen van de verlichten ruimte, met of zonder scheidingswanden
  • Omgevingsdetectie - Elk afzonderlijk armatuur compenseert voor het omgevingslicht dat in de directe omgeving aanwezig is.
  • Voorgeprogrammeerde sferen - Sferen zijn voorgeprogrammeerde verlichtingsniveaus en aanwezigheidstijden voor specifieke omgevingen (gangen, kantoorruimtes, parkeergarages etc.)
  • Flexibele verlichting - Elk armatuur kan apart worden aangepast zodat de totale hoeveelheid licht geschikt is voor de ruimte. Automatische instandhouding van de hoeveelheid licht
  • Afstand bestuurbaar - Doormiddel van een smart phone App is uw Organic Response Enabled armatuur bij te regelen op Lichtniveau, sfeer en aanwezigheidsduur. Door het gebruikmaken van de los te verkrijgen infrarood dongel, kunt u een willekeurig armatuur als master herprogrammeren voor de instelling van alle andere armaturen.

 

De voordelen

Organic Response is een decentraal besturingsysteem. Hierdoor biedt het u flexibiliteit en gemak bij installatie en programmering ten opzichte van centrale systemen zoals DALI of KNX

Integrale Oplossing
Organic Response Enabled armaturen worden geleverd met een geïntegreerde Sensor Node. U hoeft geen aparte sensoren te kopen, te plaatsen of te programmeren. Dit scheelt tijd en geld

Eenvoudige installatie
Plug & Play. U kiest het armatuur, u laat deze plaatsen en het werkt.

Onbeperkt Schaalbaar
U hoeft geen zorgen te maken over afstand vanaf de controllers. Door de decentrale, draadloze werking kunt u onbeperkt armaturen toevoegen zonder extra bekabeling.

Flexibel
Een doelruimte zoals, kantoor, gangzone is binnen een druk op de knop gewijzigd. U bespaart hiermee kosten voor herprogrammeren.

Simpel
Door de handige smart phone App en aparte infrarood dongel kan iedereen de verlichting bij-programmeren.

Dynamisch
Door te kiezen voor een Organic Response Enabled LEDverlichtingsinstallatie kunt u ook gebruik maken van het contactloze voedingsysteem, iSotera. Hiermee bespaart u niet alleen op uw energiekosten van het verlichtingsarmatuur maar u wint ook tijd bij de installatie en bespaart u ook nog eens energie en kosten op een veiliger voedingsysteem.

Wilt u weten wat Organic Response voor u betekent?
Door gebruik te maken van Organic Response Enabled armaturen heeft u de mogelijkheid om tot wel 70% op uw energiekosten voor verlichting te genieten. Het toepassen van Organic Response is niet alleen het overwegen waard als u aan detectiesystemen denkt, het is een vanzelfsprekende keuze die u maakt als u lichtbesturing wilt!

Neem contact met ons op voor een advies op maat.

Naar de winkel